fastned laadstation
Ook in hoger beroep heeft Fastned gewonnen van pomphouders die een zaak hadden aangespannen. Volgens de rechter is elektriciteit geen brandstof en maakt Fastned geen inbreuk op de consessies van pomphouders.

De Vereniging voor Particuliere Rijkswegverguninghouders van tankstations, kortweg VPR, stapte naar de rechter omdat zij van mening waren dat elektriciteit voor elektrische auto’s niet wezenlijk anders is dan de brandstoffen die je bij hun pompen kunt tanken. De rechter ziet dit ook in hoger beroep toch anders, deze ziet fossiele brandstoffen en elektriciteit niet als inwisselbare energiedragers.

Daar komt nog bij dat Fastned in 2012 de consessies verwierf om laadstations langs de snelwegen te mogen plaatsen. De pomphouders zelf hebben verzuimd in te schrijven op de consessies en Fastned zal voor vijftien jaar het alleenrecht houden elektriciteit langs de snelweg te verkopen.

Momenteel zijn er 19 laadstations gerealiseerd en wordt er gewerkt aan de volgende 11. Uiteindelijk mag Fastned op 201 van de 241 verzorgingsplaatsen langs de snelweg stroom gaan leveren. Onlangs kreeg het bedrijf 2 miljoen euro subsidie van de EU om ook in Duitsland een netwerk te gaan uitrollen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.