Wat zullen ze balen bij het Finse RaceAbout. Ze hadden de hoop dat ze met hun elektrische conceptauto van de Helsinki Metropolia Universiteit het record voor elektrische auto’s op de 22,8 kilometer lange baan konden zetten, maar helaas voor hun is Toyota ze nét voor geweest.

In een persbericht laten de Finnen weten dat de Electric RaceAbout met een tijd van 8:42,72 een record heeft gezet op de Nürburgring. En wel dat van de snelste elektrische auto. Dat zou inderdaad het geval zijn geweest als Toyota niet eind augustus al aan de haal was gegaan met die prijs. Toyota Motorsport GmbH zette toen met een elektro-racer een tijd neer van 7:47.79.

Desondanks blijft het een noemenswaardige prestatie van de elektrisch aangedreven studenten-racer. De tweezits sportwagen heeft four-wheel-drive (1 motor per wiel) en een gering gewicht van 1250 kg. De sprint van 0-100 moet dankzij 400 pk binnen de 5 seconden mogelijk zijn, met een topsnelheid van 200+ km/u. De actieradius is meer dan 300 kilometer. Voorlopig zijn er geen productieplannen.

Een filmpje van de recordpoging


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Met Ralf Kelleners achter het stuur. Dezelfde als van Kelleners Sport?

@donny: De enige echte!

“Ralf Kelleners also runs his own company Kelleners sport in Germany, a BMW tuning company since 1991.”

http://www.ralfkelleners.com/

gek dat deze auto 0-100 in 5 seconde doet, je zou zeggen, met 4(!) elektro motoren, dat hij een monsterlijk koppel moet hebben

@anacreos: inderdaad, maar het is “binnen” 5 seconden, dus 4 seconden is nog steeds mogelijk;)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.