De gemeente Almere en ForenZo, een mobiliteitsinitiatief van de ANWB, gaan samenwerken om forenzen te verleiden gebruik te maken van de zogenoemde Electric Freeway.

Er wordt nog gewerkt aan de verbinding tussen Almere en Amsterdam Zuid-Oost, gemaakt voor elektrische fietsen en scooters, maar zal nog dit jaar klaar zijn. De weg biedt volgens beide partijen een duurzaam, snel, veilig en comfortabel alternatief voor de auto en OV tijdens de spits. De samenwerking tussen de gemeente Almere en ForenZo moet in 2014 leiden tot 200 extra forenzen die dagelijks gebruik maken van de Electric Freeway en daarmee bewust de auto laten staan.

Om werknemers over te laten stappen van de auto naar een (elektrische)fiets of elektrische scooter worden er vanaf dit voorjaar diverse activiteiten ontplooid en samengewerkt met werkgevers op de as Almere-Amsterdam. Hierbij wordt ook de lokale tweewielerhandel betrokken. Zo worden er proeftuinen met e-bikes en e-scooters georganiseerd en zijn er workshops met bedrijven.


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.