Electric Charge Challenge
Alphabet daagt zijn klanten uit om met hun semi-elektrische leaseauto’s zo lang mogelijk elektrisch te rijden zonder te tanken.

The Electric Charge Challenge heeft als doel de beeldvorming over berijders van semi-elektrische auto’s te wijzigen. Dit naar aanleiding van de plannen van het kabinet omtrent de bijtelling. Simon Corsèl, woordvoerder bij Alphabet: “De huidige regeling zorgt ervoor dat veel mensen in staat zijn om een semi-elektrische auto te gebruiken. Er wordt nu te weinig stilgestaan bij de berijder die juist wél een hoge EV-factor (het percentage dat weergeeft hoeveel van de afgelegde kilometers volledig elektrisch wordt gereden) haalt en zo een belangrijke bijdrage levert aan het milieu. Met deze actie willen wij meer bewustwording creëren.”

Sticker

Om aandacht te genereren voor de challenge, kunnen geïnteresseerden een sticker aanvragen bij Alphabet. Hierop kunnen deelnemers invullen wanneer zij voor het laatst hebben getankt. Hierna wordt de sticker over de tankdop geplakt. Zo kunnen andere weggebruikers zien wie er bewust met de EV-factor omgaat en hoe lang de bestuurder al niet heeft getankt. Berijders worden ook aangemoedigd om hun foto’s te delen via Facebook en Twitter, om zo aan te tonen dat niet iedereen een semi-elektrische auto rijdt voor slechts de bijtelling. Wie toch gaat tanken, verbreekt de sticker en valt af.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.