Solo
De Solo is een nieuwe elektrische driewieler die je in de stad van A naar B moet brengen op een duurzame manier.

De creatie begon als digitaal project maar werd onlangs in het eggie getoond in Vancouver tijdens het Luxury and Supercar Weekend evenement. Het bijzondere vervoersmiddel biedt plaats aan één persoon en een 16.1kWh lithium-ion batterij zorgt voor een actieradius van zo’n 160 kilometer. Aanvankelijk of je een 220v of een 110v lader gebruikt duurt het drie tot zes uur om de accu volledig op te laden.

Ondanks z’n compacte vorm heeft de Solo een topsnelheid van 130 km/u. Het duurt acht seconden om de 100 km/u aan te tikken. De elektrische driewieler heeft achterwielaandrijving en alle drie de wielen beschikken over remschijven. Qua formaat moet je denken aan een compromis tussen een Smart ForTwo en een moderne Fiat 500. De Solo beschikt over een elektrische handrem, heeft twee ruitenwissers, verwarmde buitenspiegels en bi-halogene verlichting. Tegen een meerprijs kan het voertuig ook met airco worden uitgerust. In het interieur heb je een klein LCD-schermpje en op het gebied van infotainment kun je luisteren naar radio, of via USB je eigen muziek opzetten. Daarnaast kunnen er CD’s worden afgespeeld.

De driewieler van Electra Meccanica wordt verkrijgbaar in de kleuren Titanium Silver, Electric Red, Raven Black en Artic White. In Canada gaat het vervoersmiddel 19.888 Canadese dollars kosten. Dat komt neer op omgerekend zo’n 13.600 euro. Een keurig bedrag voor een kleine elektrische stadsrakker zoals deze.

2


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“stadsrakker”?

Met 160 range, 130 topV en 0-100 in 8 zou ik me hiermee gerust durven wagen aan de autostrade. Perfect voor woon-werkverkeer, zelfs als dat ver is.

Alleen jammer dat ie zo duur is…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.