Electra Meccanica Solo
Een onbekende Canadese speler kan rekenen op aardig wat succes, verhuist productie naar China.

De driewieler is terug. Althans, bij Electra Meccanica. Ergens is het een wat koddige vervoersvorm, die het midden houdt tussen een motorfiets en een auto. Maar er zijn redenen om toch te kiezen voor dat type. De productie- en ontwikkelingskosten kunnen beperkt blijven en daarmee ook de gebruikskosten.

De Electra Meccanica Solo kan naar verwachting worden aangeboden voor een prijs van omgerekend € 13.500 ($ 15.500) en heeft een rijbereik van 160 kilometer. Het lijkt daarmee een prima vervoersmiddel voor de grootstedelijke omgeving te zijn. Maar de Canadese startup wil meer auto’s gaan aanbieden. Een daarvan is de de Tofino, een roadster met een licht retro-achtige verschijningsvorm. Verder is ook de klassieke Porsche 356 een voorbeeld, er moet namelijk ook een elektrische uitvoering van dat icoon worden geproduceerd. De modellen vormen tezamen een interessant aanbod.

Voor de productie van de driewieler is een overeenkomst gesloten met de Zongshen Industrial Group uit China. In eigen beheer zijn er vooralsnog 40 exemplaren van de Solo geproduceerd, maar de aantallen moeten fors omhoog. De auto zou al 41.000 keer besteld zijn, daarbovenop komen nog eens 23.000 reserveringen. Werk aan de winkel dus, om het voor deze fabrikant niet bij dagdromerij te laten blijven. (Via: electrek.co)

Electra Meccanica Tofino


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De BTW in Canada is 5-15% afhankelijk van de staat, dus voor nederland kan er zomaar 16% bijkomen.
Dan nog een importheffing van 10% en hij word al wat duurder.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.