Elektrisch ronderecord op Circuit Zandvoort
Een team van studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Fontys Hogescholen heeft vandaag met haar auto IM/e een nieuwe elektrisch ronderecord van 1:48.371 minuten gereden, op het circuit van Zandvoort. De coureur die namens het team reed, is de Nederlandse Beitske Visser.

Onlangs reed Max Verstappen een nieuw ronderecord op Zandvoort (video), vandaag was het de beurt aan Beitske.
Het voormalige elektrische record stond op naam van een studententeam uit Delft, met een tijd van 2:04.52 minuten. Onder toeziend oog van vele fans en motorsportliefhebbers werd het nieuwe record vandaag gereden tijdens de Pinksterraces op Circuit Zandvoort. Het record heeft daarmee de magische grens van 02:00 minuten verbroken.

Het team InMotion bestaat uit ongeveer 50 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen. Het team heeft de auto zelf ontworpen en gebouwd en wil het potentieel van elektrische formule raceauto’s aantonen. Het ultieme doel van het team is om in 2020 deel te nemen aan de 24-uursrace van Le Mans, in de Garage 56 klasse. Deze klasse biedt ieder jaar plaats aan één team om met een auto mee te doen zonder regelgeving, met uitzondering van veiligheidsregels. Deze ontwerpvrijheid biedt de studenten de kans om technologie van het hoogste niveau toe te passen en daarmee innovatie in de motorsport te versnellen.

UPDATE: er is nu ook een video van het record, check het op autojunk.nl.

Image credit: Gerlach Delissen


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een tesla p100d zou die 2:00 grens toch ook wel moeten halen?

@itest: weet niet hoe snel dat echt is, maar weet wel dat zo’n Tesla heel flink moet remmen voor elke bocht. Zoveel kg’s door de bocht; no bueno

@itest: een tesla is een beetje lomp in het bochtenwerk.

@itest: zeker niet… komt niet in de buurt van 2:00 eerder 2:15

Een team volledig bestaande uit vrouwen?

@oxymoron: ik zeg, doen!

Het verschil met de voorgaande pogingen, een echte coureur erin zetten.
Zonder ervaring verlies je zoveel tijd door te vroeg remmen en niet de apex halen.

Rappe tijd maar hoeveel rondjes kan die tijd gereden worden? Lijkt me voor een 24uurs race toch wel het belangrijk!

Zo magisch is die 2:00 minuten grens niet, vooral niet als je er 12 seconden onder zit. De vorige poging was gewoon niet goed genoeg.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.