Eindelijk! Een écht gave elektrische fiets
Steeds meer fietsers kiezen voor een model met een elektrische hulpmotor. Niks mis mee, maar het design kan wel een stukje cooler.

En daar komt Avionics om de hoek met de V1! Sowieso heeft deze e-bike een streepje voor wat ons betreft, want vernieuwende techniek in een retrojasje is per definitie gaaf. De V1 ziet eruit als een ouwe racemotor en da’s geen toeval.

Het ding heeft namelijk een elektromotor met een vermogen van 5.000 W. Het ding levert 125 Nm aan koppel en heeft een topsnelheid van maar liefst 58 km/u! Gelukkig zijn er ook andere modi in te stellen waarmee de V1 er minder rap vandoor gaat.

Voor de juice zorgt het accupakket met een capaciteit 24Ah, waarmee een range van 120 kilometer mogelijk is. Opladen duurt 2 à 3 uur én er de V1 wekt energie op tijdens het remmen. Bovendien is de accu mooi ingepakt in leer.

Of deze kekke e-bike daadwerkelijk in productie gaat valt nog te bezien. Avionics heeft een crowdfunding campagne opgezet en als daarmee genoeg geld wordt opgehaald, zal de V1 inderdaad binnenkort te koop zijn. De mogelijke prijs is nog niet bekend. Gezien de fancy aankleding van het apparaat en de (relatief) heftige techniek zal die wel wat hoger uitvallen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.