Een wel zeer tijdelijke actie.

Uiteraard wordt zoiets door Tesla-topman Elon Musk via Twitter wereldkundig gemaakt. Als nu een Tesla wordt besteld én er nog voor het einde van dit jaar wordt geleverd, dan is Full Self Driving gratis, gedurende drie maanden dan. Worden we blij gemaakt met een dode mus, of geeft zoiets oprecht aanleiding tot vreugde? De uitkomst zal worden ingegeven door de eigen levenshouding.

Tesla is opnieuw op weg naar een recordkwartaal. Immer ambitieus heeft Musk tot doel gesteld om dit jaar in totaal 500.000 auto’s te leveren. Om dat aantal te kunnen haken, is het nodig om dit kwartaal 181.000 auto’s te leveren.

Wat Full Self Driving betreft, of “Volledig zelfrijdende besturing” zoals het in lelijk Nederlands luidt, is het een kwestie van wachten op de software die zorgt voor dagelijkse bruikbaarheid en een onberispelijk functioneren. Beloftes ten spijt is een Tesla nog geenszins zelfrijdend, beter dan bèta is het niet. Ook dat is aardig wat, maar geeft geenszins het recht om Tesla’s Autopilot niveau vijf van zelfrijden toe te bedelen. Stuur en pedalen zitten er niet voor niets.

Het is vooral afwachten wanneer er genoeg vertrouwen in het eigen kunnen is om de taxidienst met zelfrijdende Tesla’s van start te laten gaan.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.