Een verzameling van stilvallende racewagens, tijdens de race van het afgelopen weekend.

Slechts 12 van de 24 coureurs die de meet halen en Nyck de Vries van Mercedes-Benz EQ die er met de winst vandoor is gegaan, niet door zijn racewagen tot het uiterste te tarten, maar er een ecorun van te maken. Zo ziet racen met elektrische auto’s er soms uit.

De safety car-situatie op het circuit van het Spaanse Valencia is problematisch gebleken. Om de race spannender te maken kunnen trucs worden toegepast en dat heeft in dit geval wat ongunstig uitgepakt, zoals ook op deze video valt terug te zien. Als er een safety car in het veld rijdt wordt het accupercentage opnieuw berekend en dat is drastisch gedaan. Toen er in de laatste twee ronden weer vaart mocht worden gemaakt, bleken de meeste teams tekort te komen.

Het helpt niet dat op een traditioneel circuit wordt gereden en niet zoals gangbaar is op een stratencircuit, hierdoor wordt namelijk minder geregenereerd. Hoewel tactisch spel gunstig kan uitpakken en stalorders van cruciaal belang zijn ├╝berhaupt te eindigen, ziet het er ronduit koddig uit. (Via: motorsport.com)

Beeld: Mercedes-Benz EQ racewagen


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.