Zodat het voor alle bezoekers met een elektrische auto mogelijk is om een dag lang te parkeren en dat zonder gewetenswroeging wegens het bezet houden van spaarzame laadpalen.

Van laadpunten zijn er niet gauw genoeg, dus eigenlijk is het heel eenvoudig. Hoe meer hoe beter. Zeker als het gaat om een locatie waar de gemiddelde bezoeker urenlang vertoeft. Attractiepark de Efteling uit Kaatsheuvel is wat dat betreft goed bezig en haalt (zogezegd) een groen voetje. Dat wordt niet voor niets gedaan, want de eigen milieudoelstellingen schrijven per 2030 klimaatneutraliteit voor.

Het gaat om een laadplein met 87 dubbele palen, waar dus met in totaal 174 (deels) elektrische auto’s kan worden opgeladen. Hoeveel vermogen beschikbaar is, vermeldt het verhaal helaas niet. De laders zijn geleverd door Eneco eMobility. Er wordt voor gezorgd dat altijd wordt opgeladen met duurzame energie.

“Zorg voor de leefomgeving en duurzaamheid zit in ons DNA. De Efteling heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Het realiseren van deze extra laadpalen past daar helemaal bij. Ik ben erg trots dat we het grootste laadplein van de Benelux hebben!” vertelt Fons Jurgens, Algemeen directeur Efteling. “Momenteel zijn onze poorten helaas nog gesloten, maar we willen en kunnen op een verantwoorde manier open. Zodra de Efteling weer opent kunnen vele bezoekers gebruik maken van de laadpalen.”


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.