Coradia iLint met spoorbanen
Twee waterstoftreinen zijn opgenomen in de dienstregeling om argeloze en minder argeloze reizigers te verwelkomen. Vergeleken met een dieseltrein moet de rust die plots heerst in de coupés opvallen.

Het gaat om treinen van het type Coradia iLint, van de fabrikant Alstom. We hebben er HIER al eerder een bericht over geschreven. De treinen gaan rijden in Nedersaken. De trein rijdt tussen de plaatsen Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde en Buxtehude. Dat is het noorden van Duitsland, westelijk van Hamburg.

De lijn heeft een totale lengte van 100 km en de trein rijdt daarover met maximaal 140 km/u. In totaal komt de trein 1.000 km ver. Dat is ruim voldoende om een dag volgens de reguliere dienstregeling te kunnen rijden. Tanken kan in de plaats Bremervörde. De eerste twee waterstoftreinen zijn nu in gebruik genomen. Zo kunnen deze treinen met brandstofcel worden getest in alledaagse situaties. Met zo nu en dan eens een vertraging of andere omstandigheden die tegenzitten. Het is in enige mate afwachten hoe deze voor treinen onconventionele techniek zicht houdt.

Na deze twee treinen gaan er in totaal nog 14 andere Coradia iLint-treinen rijden bij vervoerder Verkehrsbetriebe Elbe-Weser. Ook op het spoor is de populariteit van diesel tanende, de komende dertig jaar komt er wegens ouderdom een einde aan het gebruik van 120 dieseltreinen. Er zal worden omgezien naar milieuvriendelijker alternatieven.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.