Nikola Tre
Een zoethoudertje? De vrachtwagens zijn er nog niet, maar vrachtwagens op waterstof en elektriciteit zouden het best eens kunnen gaan maken. Het is immers waar de markt om vraagt. Of berust dat op wensdenken?

We dachten het merk Nikola te kennen. De Nikola One en Two zijn trekkers, geschikt voor lange trailers. Vooral de One is fors en lijkt vooral geschikt te zijn voor de Verenigde Staten. De Two valt ook prima elders te slijten en dat geldt zeker voor de Tre, de laatste is er een die aan de Europese wensen voldoet. Met overtuiging is er gekozen voor waterstof, er wordt zelfs aan een netwerk van tankstations gewerkt. Totdat als donderslag bij heldere hemel bleek dat Nikola ook kiest voor elektrische aandrijving, de nieuwkomer bindt de strijd aan met de Tesla Semi.

Er wordt alvast een blik in de toekomst gegund tijdens Nikola World. De Nikola Two en Tre zijn meegebracht. Maar aangezien het nog niet om productieversies gaat, is het onduidelijk wanneer Nikola de markt daadwerkelijk betreedt, terwijl de Nikola One toch alweer enige jaren geleden is onthuld en de eerste klanten zich reeds meldden. Er zijn zelfs al 13.000 bestellingen gedaan. Wel wordt de Nikola Two uitgebreid gedemonstreerd en rijdt deze truck ook echt.

Hopelijk komen we de vrachtwagens binnen afzienbare tijd tegen op de snelwegen.

Beeld: een door de computer gegenereerde Nikola Tre


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.