Volvo FL Electric vuilniswagen
De pilot is van start gegaan. Een aantal met zorg uitgezochte bedrijven rijdt nu met een volledig elektrische Volvo FL Electric.

Het gaat om een vrachtwagen die vooral geschikt is voor het stadsgebruik. De Volvo FL Electric heeft compacte buitenmaten en het rijbereik is relatief beperkt. Het is geenszins een kilometervreter die excelleert in het internationale transport. Alle technische specificaties zijn HIER terug te vinden.

Een aantal bedrijven in Zweden rijdt inmiddels met de eerste volledig elektrische truck van Volvo. Bij afvalverwerker Renova wordt een vuilniswagen ingezet terwijl DB Schenker en partnerbedrijf TGM rijden met reguliere bakwagens. Vanaf de tweede helft van 2019 zal ook de Volvo FE Electric worden ingezet bij een aantal bedrijven, die vrachtwagen is zwaarder en heeft een hoger laadvermogen.

Roger Alm, president van Volvo Trucks meldt het volgende: “Onze samenwerking met chauffeurs en klanten heeft het voor ons mogelijk gemaakt om in korte tijd transportoplossingen te ontwikkelen die aan hoge standaarden voldoen op het gebied van prestaties, rijafstanden, laadcapaciteit en voertuiggebruik.” Verder wordt ervoor gezorgd dat de chauffeurs die volledig elektrisch gaan rijden worden getraind. “De chauffeurs waren zeer onder de indruk van het reactievermogen van de aandrijflijn, die goed is voor snelle en soepele acceleratie en een laag geluidsniveau” aldus Alm.

Een andere traditionele speler die ook werk maakt van elektrische trucks is DAF. Verder zou Tesla een aardig eind op weg moeten zijn met de ontwikkeling van de Semi en komt ook startup Nikola met elektrische vrachtwagens. Veranderende tijden, ook in de wereld van het transport.

Beeld: Volvo FL Electric vuilniswagen


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.