Volkswagen XL1
Volkswagen heeft in Dresden de eerste XL1 aan een klant uitgeleverd.

Samen met zijn familie nam Dr. Christian Malorny uit Berlijn zijn diesel-plug-in-hybride in ontvangst. De eerste XL1 is ‘Oryxweiß’ met parelmoereffect en heeft een titaanzwart en parelgrijs interieur. “Ik ben al vanaf het begin enthousiast over de XL1 en ik ben blij in mijn eigen exemplaar te kunnen rijden. Met zijn visionair design en hightech uitrusting heeft Volkswagen iets nieuws en innovatiefs gedurft”, aldus Malorny. Thomas Zahn, hoofd marketing bij Volkswagen, voegt hieraan toe: “De XL1 is de meest efficiënte productieauto ter wereld en het toppunt van technologie bij Volkswagen. Het belichaamt het tegenwoordig technisch haalbare in een unieke vorm.”

Met een verbruik van 0,9 liter per 100 kilometer is de XL1 de zuinigste productieauto ter wereld. Dankzij het plug-in hybridesysteem kan de tweezitter een afstand van 50 kilometer geheel elektrisch afleggen en rijdt daarmee lokaal emissievrij. Daarbij heeft hij ook nog een minimaal gewicht (795 kg), perfecte aerodynamica (cw 0,189) en een laag zwaartepunt (1.153 mm hoog).


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Toch ben ik best wel benieuwd naar deze auto. Zeer gewaagd, alleen laf dat hij niet in massa productie gaat.

@widodh: Helemaal mee eens. Nu lijkt het enkel een pr-stunt. Met een oplage van 250 stuks zet het natuurlijk geen zoden aan de dijk.

“Thomas Zahn, hoofd marketing bij BMW, voegt hieraan toe: “De XL1 is de meest efficiënte productieauto ter wereld en het toppunt van technologie bij Volkswagen.”

Is meneer Zahn niet hoofd marketing bij Volkswagen?? Ipv BMW.

@trucker007: oops;) het is inmiddels aangepast!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.