De eerste Tesla-bestuurders kunnen binnenkort beschikken over de betaversie van de lang verwachte Full Driving Software, waarmee de auto’s van de Amerikaanse autobouwer op termijn zonder enig menselijk ingrijpen de gewenste bestemming weten te bereiken.

Zoals vele merken wil ook Tesla leverancier van mobiliteit worden. Het hebben van een eigen auto is aanzienlijk minder belangrijk dan kunnen beschikken over het juiste vervoer op het juiste moment, nu eens kan dat de trein zijn, dan weer een (zelfrijdende) auto. Het streven van Tesla was eerder dit jaar om voor 2021 op grote schaal robottaxi’s in te voeren, het lijkt inmiddels hoogst twijfelachtig of dat nog gaat lukken.

Hoopgevend is dat begonnen wordt met de introductie van de vernieuwde Full Self Driving Software, die Tesla’s zeker in theorie tot geheel zelfrijdende voertuigen maakt. Het gaat echter wel om een betaversie, die slechts beperkt beschikbaar wordt gesteld en dan alleen aan degenen die zeer bedreven zijn in het rijden met de huidige Autopilot en bovendien te boek staan als behoedzame chauffeurs.

De nieuwe Full Self Driving Software is 4D, waardoor de bewegingen van andere verkeersdeelnemers beter worden ingeschat, en herkent stopborden en verkeerslichten. Vergeleken met de huidige Autopilot is een wezenlijk deel van de software herschreven. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.