Tesla Model 3 in het rood
Mogen we de Tesla Model 3 dan eindelijk verwelkomen in Europa?

De Tesla Model 3 kent een lange aanloop, vooral voor ons Europeanen. Waar de productie voor de Amerikaanse markt aardig op peil is, moet er op het oude land worden gewacht op Tesla’s kleinste. De Tesla Model 3 was verleden maand te zien op het Goodwood Festival of Speed, net zoals de Model X ooit naar dat festival werd gebracht. Dat lijkt de vooraankondiging van een goede beschikbaarheid te zijn, of op zijn minst een betere beschikbaarheid.

Inmiddels zijn volgens Clean Technica dan ook de eerste serienummers voor de Europese markt geregistreerd. Het gaat om in totaal zeventien van die serienummers en dit is een daarvan: 5YJ3E7EA0JF108730. Het zesde getal is 7 en dat getal is ook bij de Model S een aanduiding voor de EU-uitvoering.

Daarmee lijkt het er dus op dat de Tesla Model 3 vanaf 2019 in Europa te verkrijgen is. Met de productieaantallen gaat het al een paar maanden lang de goede kant op. Nu is het hopen dat de auto’s ook vrij zijn van fouten en slordigheden, daar valt winst te behalen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.