NLE
Daarmee krijgt Fastned er een concurrent bij.

Iets waar ze bij Fastned ontgetwijfeld niet blij zullen zijn, want afgaande op het aantal auto’s dat ondergetekende al eens bij een Fastned-station heeft zien staan, is de vijver met klanten waarin gevist moet worden niet al te groot. Dat gaat de Nederlandse Energie Maatschapij (NLE) er echter niet van weerhouden een eigen snellaadstation aan de snelweg te openen.

Het station achter de Esso aan de A13 bij Delft (richting Rotterdam-Den Haag) zal op donderdag 8 september feestelijk worden geopend door een lokale wethouder. Vanaf dat moment tot aan 15 september kan een ieder gratis zijn elektrische auto opladen bij dit station. 39 Zonnepanelen moeten op jaarbasis genoeg stroom opwekken voor circa 57.400 elektrische kilometers. Middels adapters zijn de meeste gangbare elektrische auto’s, waaronder Tesla’s, op te laden via dit station.

Voor de realisatie van het station heeft NLE samengewerkt met MisterGreen Electric Lease, een leasemaatschappij die zich uitsluitend toelegt op het verleasen van elektrische auto’s. Zij beheren ook een eigen netwerk, dat momenteel uit 12 snellaadstations in en rondom de Randstad bestaat. Hoe er precies bij het nieuwe station afgerekend kan worden, is momenteel nog niet duidelijk.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dat laden gaat gewoon via de pasjes van een willekeurige aanbieder bijv. The New Motion, EVnet, ANWB, enz. enz. Dat is dus (in Nederland) nooit een issue bij een laadstation.

Hoezo concurrentie? Er zijn al meerdere aanbieders van snelladers langs snelwegen. Ik denk overigens dat Fastned een veel interessanter prijsmodel heeft: betalen per kWh in plaats van betalen per minuut

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.