Leasemaatschappij ALD Automotive heeft als partner in Project A15, een initiatief van Milieudefensie en stichting Natuur & Milieu om van de A15 de meest duurzame snelweg te maken, vanmorgen de eerste (semi-)elektrische leaseauto afgeleverd.

De nieuwe berijder van de Toyota Prius Plug-In Hybrid, de heer Van Gastel, werd door ALD Automotive verrast met een bos bloemen bij het ophalen van de auto bij Toyota dealer Louwman & Parqui in Amsterdam West.

Om de overstap naar elektrisch rijden extra aantrekkelijk te maken bieden vier leasemaatschappijen in het kader van Project A15 speciale acties, zoals een gratis vakantieauto. Daarnaast profiteren leaserijders die nog dit jaar overstappen van vijf jaar lang geen bijtelling.

Voor Van Gastel, werkzaam als hotel manager bij Hotel Pulitzer in Amsterdam, was het initiatief van Project A15 een mooie aanleiding om zuiniger en groener te gaan rijden. Het management als rolmodel bij een duurzaam mobiliteitsbeleid, is een signaal dat ALD Automotive vaker ziet bij haar klanten. De Project A15 slogan “Je volgende auto heeft een stopcontact” past volgens ALD Automotive dan ook goed bij de stijgende vraag naar elektrische auto’s. De leasemaatschappij had deze zomer al 500 (semi)-elektrische auto’s rijden en dat zijn er inmiddels ruim 800.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Alleen is een Prius plugin echt een wassen neus! Maximaal 20km elektrisch, maar tot maximaal 80km/h, dus op de snelweg heb je er niets aan.

Verder staan ze wel uuuren aan laadpalen geprikt, die dus bezet te houden terwijl ze na maximaal 2 uur laden al weer vol zijn.

Leuk ding voor de 5 jaar 0% bijtelling, maar verder gewoon onzin.

Helemaal met je eens Wido. Een Ampera zou nog beter zijn. Maar eigenlijk zijn dit allemaal auto’s die een bestaand model, namelijk benzine aangedreven mobiliteit, in stand houden door het allemaal wat goedkoper, zuiniger, groener te maken. Maar een echte oplossing, een nieuwe weg, is het niet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.