In Zevenaar wordt de laatste hand gelegd aan de laadstations van Tesla, in Oosterhout kan al worden ingeplugd.

De officiële opening van de eerste stations in de serie Tesla Superchargers in Nederland staat gepland voor januari, maar zullen voor die tijd al klaar zijn voor gebruik. Tesla-rijders kunnen dan in Oosterhout en Zevenaar hun Model S gratis “tanken”. In slechts 20 minuten is de accu met 120 kW DC volledig bijgeladen, goed voor een range van 480 kilometer.

In navolging van Noorwegen met voor nu zes stuks is Nederland het tweede Europese land dat Superchargers krijgt. Met de opening van de stations kunnen bestuurders van de Model S al van Amsterdam naar Brussel rijden, en volgend jaar door naar Parijs en Zuid Frankrijk. Binnenkort wordt de route Amsterdam-Genève geactiveerd.

Zodra het volledig dekkende Europese netwerk is aangelegd (het precieze aantal wil Tesla niet vrijgeven), kunnen Model S eigenaren gratis reizen tussen de grote steden via de belangrijkste verbindingswegen. Door de Superchargers strategisch te plaatsen kunnen zij van station naar station rijden, zonder onderweg te moeten stoppen bij een gewoon, langzaam oplaadpunt. Het doel is dat eind volgend jaar 100 procent van de populatie in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken en Luxemburg op 320 kilometer afstand van een Supercharger woont. In Engeland, Wales en Zweden ligt dit aantal rond de 90 procent.

Het uiteindelijke doel van Tesla is om hun auto’s binnen vijf minuten volledig te kunnen laden. Hiervoor moeten nog een aantal technische en organisatorische problemen worden opgelost, maar over een aantal jaar zou het zeker een mogelijkheid moeten zijn.

UPDATE: De Superchargers in Oosterhout kunnen al worden gebruikt. Titel en intro aangepast. (Via Tesla Motors Club)

tesla supercharger oosterhout


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De eerste Tesla rijders zijn er al gretig gebruik van aan het maken.

Officieël is hij nog niet open, borden enzo ontbreken nog, maar hij werkt technisch al wel!

Beneluxweg 1 te Oosterhout bij de McDonalds en AC Restaurant langs de A27.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.