Texel verslaat Rotterdam nipt met de primeur voor Nederlands eerste Tesla Model S taxi.

Taxi- en Busondernemering TBO Texel investeert met de Model S in duurzame exploitatie en een vermindering in brandstofkosten. In eerste instantie zal de EV voor zittend ziekenvervoer en tijdens de nachtdiensten worden ingezet. Op woensdag 11 december maakte wethouder Eric Hercules de eerste rit. Uiteraard was hij zeer enthousiast:

Texel is een schoon en duurzaam eiland, met ook nog eens het meest aantal laadpalen per vierkante kilometer. Met de aanschaf van deze elektrische auto werkt TBO-Texel mee aan de ambitie om in 2020 energieneutraal te zijn. Het zijn dergelijke initiatieven en ondernemende bewoners die aan de basis staan van deze ambitie, die de gemeente Texel nastreeft.

TBO wilde jaren geleden al overstappen op elektrisch vervoer, maar de actieradius van de EV’s destijds waren niet toereikend. Ook een elektrisch aangedreven rolstoelbus was geen optie, omdat deze met 3.500 kilogram alleen met een groot rijbewijs bestuurd mag worden. De keuze viel uiteindelijk op de Model S om zijn lange actieradius (tot 500 kilometer). (Via Taxi Pro)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Texel meet ongeveer 20 bij 8 kilometer, dus echt ideaal voor elektrische auto’s

Texla dus. Maar het zou pas echt tof zijn als Texel als eerste alle ICE auto’s verbant. 2020 moet de laatste fossiele slurper van het eiland zijn. (zal denk ik het toerisme uit Duitsland niet erg ten goede komen 😉

Van de roadster zag ik er daar destijds ook veel van rijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.