MEB-platform van VW
En dan hebben we het niet over één van de vele merken die de Volkswagen Groep telt.

Het platform voor elektrische aandrijflijnen moet leiden tot verregaande verandering bij het merk Volkswagen en alle andere merken die tot de Volkswagen Groep behoren. Het MEB-platform (Modularer Elektrobaukasten) maakt het mogelijk om een veelvoud aan modellen te produceren, van verschillend formaat. De transitie naar elektrische aandrijving is gaande en zonder enige ironie is er de wil om Tesla naar de kroon te steken. We zullen zien.

Eerder heeft Volkswagen bekend gemaakt het platform niet uitsluitend zelf te willen houden, ook andere merken mogen gebruik maken van het MEB-platform. Of het ook gaat om elektromotoren en accupakketten is nog de vraag. Waarbij het ook interessant is hoe het is gesteld met de toevoer van accupakketten, dat is immers een kritiek punt bij elektrische auto’s.

De eerste die gebruik gaat maken van het MEB-platform is e.Go, de nieuwbakken fabrikant van elektrische auto’s uit Aken. De eerste auto die dat merk heeft gepresenteerd is de e.Go Life, maar vele andere modellen moeten volgen.

Het machtige Volkswagen lijkt zowaar enige deemoed te kennen. Eerder is er al een samenwerking met Ford aangekondigd. Het lijken onvermijdelijke acties om de miljardeninvesteringen in elektrisch rijden lonend te maken. Samenwerking zorgt er domweg voor dat er eerder geld kan worden verdiend aan de productie van elektrische auto’s.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.