Allmotive BV biedt sinds kort een aantal auto’s op groengas of elektriciteit aan in Nederland. Ze importeren onder andere de merken Dongfeng Motor, JMC, Changhe en Changhe-Suzuki. Men noemt zich de eerste, maar dat is de vraag.

Allmotive, gevestigd in het Overijsselse Goor, werd enige jaren geleden als bedrijf gestart met de intentie om vooral voor logisch duurzame mobiliteitsoplossingen te zorgen. Commercieel directeur Floris Makaske vat het als volgt samen: ‘Allmotive heeft eerst een beleid op papier bepaald op basis wat er links en rechts in de wereld werd aangeboden, maar vooral gebaseerd op de behoefte die er is of waarvan wij vinden dat die behoefte een plaats in de samenleving moet hebben. We zijn bezig met een totaal andere visie op mobiliteit. Die moet niet alleen groen zijn, maar vooral duurzaam zonder dat het holle kretologie wordt. Allmotive heeft een serie producten die daadwerkelijk voor een ommekeer kunnen zorgen binnen de segmenten waar ze kunnen worden toegepast. Gebaseerd op logisch denken wat de behoefte in de samenleving werkelijk is.’

Dongfeng Motor – DFSK Citytruck

Zo heeft Allmotive de DFSK Citytruck als compacte bedrijfswagen, leverbaar in veel varianten, maar zowel beschikbaar voor het rijden op GroenGas (CNG) als op 100 procent elektriciteit. Floris Makaske: ‘De Citytruck is dusdanig gunstig geprijsd dat bedrijven écht moeten denken aan dit alternatief. We staan, denk ik, aan de vooravond van een ingrijpende verandering in de bedrijfswagenwereld.’

Changhe

Change is de Chinese partner van Allmotive die de bestelauto’s levert die onder de merknaam Allmotive worden aangeboden. De Allmotive Freeedom is een compacte besteller en leverbaar voor het rijden op samengeperst aardgas, GroenGas of elektriciteit. Wanneer het concept Freedom heel erg in de smaak valt en deze drie vormen van groen rijden niet mogelijk zijn, heeft Allmotive ook varianten met Euro5-benzine, al dan niet gekoppeld aan LPG injectie. Allmotive is wat dat betreft niet voor één gat te vangen en werkt in de breedte. De kwaliteit en afwerking staat op een uitzonderlijk niveau.

Changhe-Suzuki

Een absolute verrassing is de komst van de elektrische personenwagens die door Changhe-Suzuki worden gebouwd. De Allmotive Coolcar bijvoorbeeld is er als compacte ruimteauto en volledig elektrische aandrijving. Makaske: ‘Een auto die je in de taxiwereld fantastisch kunt gebruiken. Dit is zo’n typisch voorbeeld van een auto die een ommezwaai kan bewerkstelligen.’ De zeer ruime Coolcar is er ook als handige bestelwagen en er is ook een 1,4 liter 16V Suzuki-motor en 4×4-aandrijfsysteem van Suzuki beschikbaar in combinatie met groengas, waardoor er geen gewichts- en ruimte verlies is.

JMC Trucks

Met JMC Trucks heeft Allmotive ook een lichte vrachtwagen in het totaalpakket. Standaard wordt de auto geleverd met een drieliter Isuzu commonrail-dieselmotor. JMC trucks hebben een frontstuurcabine en een hoog laadvermogen binnen het 3,5-5,0 GVW-segment. Allmotive levert ook een unieke, volledig elektrische JMC met enkele of dubbele cabine. Daarnaast is er een zgn. King Cab leverbaar.


Meer lezen over: , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.