Eerste info over elektrische Jaguar J-Pace
De volgende stap van Jaguar Land Rover.

Met de I-PACE heeft Jaguar Land Rover (JLR) haar eerste succesverhaal geboekt op het gebied van volledige elektrische auto’s. Ook in Nederland is de EV goed verkocht, al heeft dit ook met name te maken met gunstige bijtellingsregels. In de laatste maanden van 2018 vloog de Jaguar I-PACE, maar ook de Tesla Model X, als warme broodjes over de toonbank.

Natuurlijk blijft het niet bij die I-PACE. Ook Jaguar wil meer elektrische modellen op de markt gaan brengen. De volgende stap willen de Britten gaan zetten met de deels elektrische J-Pace. Volgens Autocar is JLR van de plan de J-Pace in 2021 op de markt te gaan brengen. De site beroept zich op interne bronnen.

Waar de I-PACE een elektrische crossover is, zal de J-Pace een volbloed SUV worden. Een luxe SUV die moet gaan concurreren met de top van Audi, Mercedes en BMW. Het zal één van de eerste JLR-producten worden op een compleet nieuw platform voor elektrische auto’s. Standaard een plug-in hybride en wellicht later ook een volledige elektrische variant, al is daar nu nog niks over bekend.

Steeds meer auto’s zullen in de toekomst deels elektrisch zijn, net als deze Jaguar. Het zal dan gaan om 48v-systemen, of plug-in hybrides. Het is een tussenweg in de overgang naar volledige elektrische auto’s.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.