Hyundai Kona Electric
Een verrassing? Niet echt, een beredeneerde gok had ons ook best in de juiste richting kunnen wijzen.

Hyundai komt met een platform dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische aandrijving. Dat betekent vooral dat er een zee aan binnenruimte mag worden verwacht, aangezien een ev geen hinderlijk grote componenten hoeft te herbergen. De eerste ev van Hyundai die op het nieuwe platform komt te staan is niet direct bedoeld als aerodynamisch wonder, eerder moet het een publiekslieveling zijn. Het gaat om een suv. Daar kun je je geen buil aanvallen, zeker niet bij een voldoende ruim rijbereik.

Er zullen volgens BusinessKorea eerst tests worden uitgevoerd met verschillende pre-productie testvoertuigen. Bij verschillende toeleveranciers zouden onderdelen zijn besteld, zo wordt gemeld door ingewijden. De codenaam is project NE, veel is er verder nog niet over bekend. Volgend jaar kan er worden uitgezien naar een prototype. Massaproductie moet van start gaan aan het begin van 2021.

Naar verwachting heeft de nieuwe suv een actieradius van ongeveer 450 kilometer. Dus allicht wordt ook deze Hyundai voorzien van de bekende aandrijflijn, die een vermogen levert van 150 kW (204 pk) en wordt gecombineerd met een accupakket met een capaciteit van 64 kWh. De tijd zal het uitwijzen.

Beeld: Hyundai Kona Electric, een crossover die nu hoge ogen gooit


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.