Fuso eCanter in Dachser-kleurstelling
De elektrische bakwagens gaan volop kilometers maken.

Bij een aantal alom bekende en internationaal opererende bedrijven. Eerder berichtten we al over de Fuso eCanter en konden we de mededeling doen dat de bestelauto beperkt in productie zou gaan. Dat is een weinigzeggende uitspraak die bovendien deed vrezen dat de auto haast amper op de weg te zien zou zijn.

De Fuso eCanter wordt in Europa als eerste ingezet bij een aantal Duitse bedrijven, als DHL, DB Schenker, Rhenus en Dachser. Om in de dagelijkse werkelijkheid dienst te doen in zware en minder zware omstandigheden. Door Daimler wordt een rijbereik van 100 kilometer gegarandeerd, in alle omstandigheden. Dat is uiteraard wel afhankelijk van de configuratie van het accupakket. Er wordt gewerkt met modulaire accupakketten die elk een capaciteit hebben van 14 kWh, er kunnen er maximaal zes worden geplaast.

Bij de bedrijven gaan in totaal 14 Fuso eCanters rijden. Dat is geen overdreven groot aantal. De auto’s worden gehuurd, met een looptijd van 24 maanden. De eCanter is de eerste elektrische bestelauto van Daimler die daadwerkelijk wordt gebruikt voor transport. Maar binnen nu en een paar jaar is het gehele bedrijfswagengamma van Mercedes geĆ«lektrificeerd, zodat er vrij van uitstoot door de stad bewogen kan worden.

Beeld: Fuso eCanter in Dachser-kleurstelling


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.