levering SRT_01E
Langzaamaan worden de 20 Formule E-coureurs verzameld, maar trainen met een deelauto schiet natuurlijk niet op. Gelukkig is de eerste lading elektrische Spark-Renault SRT_01E raceauto’s nu een feit.

In januari werden er nog ontwikkelingstests gereden met de SRT_01E op verschillende circuits om de bouw en systemen van de auto te controleren. Geheel op schema konden nu de eerste 10 wagens afgeleverd worden op het Formule E hoofdkwartier in het Engelse Donington.

Volgens Patrice Ratti, general manager bij Renault Sport Technologies, was het geen gemakkelijke opgave. “Dit is ’s werelds eerste elektrische raceauto die op een kleine schaal wordt geproduceerd en zulke krachtige prestaties levert.” Frédéric Vasseur, president van Spark Racing Technologies, voegt hieraan toe: “De ontwikkeling, fine-tuning en productie van de Spark-Renault SRT_01E in zo’n korte tijd was een uitdaging en we zijn trots het te hebben volbracht. De samenwerking met onze partners was geweldig en de input van de teams bij Renault Sport maakte het mogelijk om een betrouwbare, veilige en competitieve auto te ontwikkelen.”

Alain Prost, co-director van het Franse team E-Dams en ambassadeur van Renault, was op Donington om de levering mee te maken.

Ondertussen is er 50 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe golf van investeerders om de Formule E mogelijk te maken. De grootste namen in deze lijst zijn Qualcomm Incorporated, Amura Capital en Causeway Media Partners. Zij voegen zich bij de huidige aandeelhouders, de Spaanse ondernemer Enrique Bañuelos en Alejandro Agag, CEO van Formula E Holdings.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.