Eén van de eerste volledig elektrische Ford Focus’ is onlangs afgeleverd aan een klant in de Verenigde Staten. De eigenaar, Whit Gallman, bracht meteen een boodschap aan op de achterruit: “out of gas and loving it!” luidde de tekst.

Whit Gallman heeft een afstand van meer dan 1.000 km moeten afleggen om bij de dealer in New York te komen, dus logischerwijs zou hij de rit terug niet in één keer kunnen afleggen met de Focus Electric. Daarom regelde hij hiervoor transport.

Omgerekend kost de elektrische Focus iets minder dan 30.000 euro. In Amerika betekent dit dat de Ford duurder is dan een Nissan Leaf, de grote concurrent, maar tegelijkertijd ook vooruitstrevender op het gebied van accu’s. De Ford heeft een geavanceerd systeem om de temperatuur van de lithium-ion accu’s te regelen, bij de Leaf ontbreekt dit.

De Focus Electric wordt aangedreven door een elektromotor met 125 pk en 245 Nm aan koppel. Daarmee is een topsnelheid van 136 km/u mogelijk, harder zal de auto niet gaan. De stroom wordt geleverd door een 23 kWh lithium-ion accupakket. De range bedraagt ongeveer 160 km.

Meer foto’s op myfocuselectric.com.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.