Mazda ev-debuut
Hoe komt deze auto eruit te zien?

Mazda is alvast begonnen met het lekker maken van het publiek, maar ondertussen weten we nog geen klap van die auto. Het enige dat nu wordt gedeeld is beeld met daarop een type 2-laadstekker, die kan worden gebruikt voor het opladen van haast iedere denkbare elektrische auto. Volgens Mazda beschikt de nieuwe ev over het typerende DNA van het merk. Dat zou moeten neerkomen op sportief, zowel qua rijgedrag als vormgeving, en technisch vernuft.

De auto is geschikt voor massaproductie. Het is te hopen dat het daadwerkelijk gaat lukken om de auto op korte termijn, in grote aantallen te produceren. Eerder hebben we bericht dat de eerste elektrische Mazda gelijk ook een op zichzelf staand model is en vanaf 2020 verkrijgbaar zal zijn. Laten we hopen op een efficiënte, aerodynamische en aantrekkelijke auto. Of is dat de heilige graal die voorlopig niet wordt gevonden? We zullen het zien in oktober, dan debuteert de auto op de Tokyo Moor Show.

Het zijn interessante tijden op de ev-markt. Want vanaf volgend jaar lijkt het modelaanbod aanzienlijk te zijn en hebben vele merken minstens een ev in de aanbieding. Zelfs Toyota is overstag, terwijl dat jarenlang het hybridemerk was, dat waterstof als enige logische alternatief beschouwde.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.