Nissan onthulde gisteren de eerste openbare snellader in Nederland. De officiële opening vond tegelijk plaats met een soortgelijke ceremonie in Frankrijk. Dit zijn de eerste twee snelladers van de vierhonderd die Nissan ter beschikking stelt in Europa, waarvan er veertig bestemd zijn voor Nederland.

Met deze snelladers moet het voor elke elektrische auto mogelijk zijn om zich binnen dertig minuten tot 80% op te laden. De snellader in Nederland is de eerste in een netwerk van veertig stuks die opgenomen worden in het zogenoemde love to load-netwerk (LoLoo) van The New Motion, de organisatie die elektrisch rijden in Nederland stimuleert.

De eerste openbare snellader is gisteren op een strategische plek nabij de A1 geplaatst, aan de Maanlander 14 in Amersfoort, bij het bedrijfsverzamelgebouw van de ontwikkelende belegger Schipper Bosch.

De Franse ceremonie vond plaats bij de Cora-supermarkt in het stadje Haguenau. Het is de eerste van zes snelladers in de Franse Elzas. Deze regio is zeer actief op het gebied van elektrisch rijden en investeert in een elektrische infrastructuur. Frankrijk wil in totaal veertig snelladers plaatsen.

Nissans snellader voldoet aan de eisen van de internationale CHAdeMo-standaard voor snelladers. De snellaadpaal is ontworpen en ontwikkeld door Nissan, zodat hij kleiner en goedkoper is dan de normale uitvoeringen. De lader is ook geschikt voor het AC 43 kW-oplaadsysteem van alliantiepartner Renault, voor toekomstige uitbreiding van het netwerk.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.