Gisteren is officieel een snellaadstation voor elektrische auto’s in gebruik genomen bij Van der Valk Hotel Nivelles-Sud. Deze snellader is de eerste in een netwerk van vijfentwintig stuks die Nissan en The New Motion door heel België zullen plaatsten.

Een paar maanden geleden kondigde Nissan aan een netwerk van 400 snelladers te installeren door heel Europa teneinde duurzame mobiliteit te stimuleren. Deze doelstelling is nu ook in België een feit. Naast het plaatsen van een snellader, waarbij een elektrisch voertuig (EV) binnen dertig minuten voor 80% haar batterij kan opladen, is er ook een normaal laadpunt (lolo smart) geïnstalleerd. Hierdoor kunnen ook EV’s die niet geschikt zijn voor snelladen toch hun batterij opladen.

Van der Valk Hotel Nivelles-Sud is verheugd om als eerste locatie in België een snellaadstation op haar parking in gebruik te nemen. Bert Wohrmann, eigenaar van Hotel Nivelles-Sud: “Ik geloof dat de elektrische auto de toekomst heeft. Op deze manier kunnen we een bijdrage leveren aan deze duurzame ontwikkeling. Daarnaast is het leuk dat we onze bezoekers een extra service kunnen bieden waardoor ze graag bij ons terugkomen.”

De vijfentwintig snellaadpunten die The New Motion samen met Nissan in de aankomende maanden zullen plaatsen, maken deel uit van het “love to load” netwerk. Dit is het landelijk netwerk van normale laders (lolo smart) en snelladers (lolo fast forward) dat wordt opgezet door The New Motion. Met dit netwerk zullen bestuurders van elektrische auto’s door heel België zorgeloos elektrisch rijden. De snelladers worden zo geplaatst dat ze vanaf snelwegen gemakkelijk te bereiken zijn. Op die manier kan een berijder van een elektrische auto zijn auto vlak langs de doorgaande snelweg opladen om daarna zijn reis te vervolgen. Daarbij wordt er gekeken naar locaties waar het in de tussentijd aangenaam is om te verblijven voor een kop koffie of een zakelijke afspraak. Van der Valk Hotel Nivelles-Sud is daarom een perfecte locatie omdat het voldoet aan beide criteria.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Van de Valk in Nijvel, een gat langs de snelweg tussen Brussel en Charleroi. Yup, the place to be 😉

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.