Renault is gestart met de levering van de elektrisch aangedreven modellen uit het Renault Z.E.-gamma. Athlon Car Lease ontving de primeur in Europa om de eerste Renaults Kangoo Z.E. te overhandigen aan de Rabobank.

De ingebruikname van de eerste elf elektrisch aangedreven Renaults door Athlon Car Lease is onderdeel van de aangekondigde reserveringsovereenkomst van honderd volledig elektrisch aangedreven Renaults. In totaal neemt het leasebedrijf 65 Renaults Kangoo Z.E. en 35 Renaults Fluence Z.E. af. Athlon Car Lease zet de komende jaren in op verduurzaming van het wagenpark.

Duurzaamheid
‘De mobiliteitsbehoefte van onze klanten verandert en duurzaamheid krijgt hier een steeds belangrijkere rol in. Ook het autogebruik en de manier waarop wagenparkbeheerders en leasebedrijven hiermee omgaan, verandert de komende jaren flink, aldus Marchel Koops, commercieel directeur van Athlon Car Lease. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat elektrisch vervoer een belangrijke bijdrage levert in de strijd tegen klimaatverandering en dat elektrische auto’s op termijn een aanzienlijk deel van de markt voor mobiliteitsoplossingen veroveren. De ingebruikname van de modellen van het Renault Z.E.-gamma zien wij dan ook als een belangrijke stap naar de verduurzaming van ons wagenpark. Door voorop te lopen in elektrische mobiliteit plukken we hiervan ook als eerste de vruchten.’

Rabobank Groep
Ook bij Rabobank staan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid hoog in het vaandel. De Rabobank Groep zet zich actief in voor het bevorderen van duurzaamheid in de eigen bedrijfsvoering en de complete waardeketen. Koops: ‘Rabobank is erg enthousiast over het initiatief van Athlon Car Lease om de Renault Fluence Z.E. en de Renault Kangoo Z.E. op te nemen in het wagenpark. De lokale banken beginnen met elektrisch aangedreven Renaults Kangoo, die zij inzetten als company car. Dergelijke initiatieven bevorderen de innovaties op het gebied van duurzame mobiliteit enorm.’

Renault is in november 2011 van start gegaan met de verkoop van de Kangoo Z.E. en Fluence Z.E. in Nederland. De Renault Twizy volgt in het voorjaar van 2012 en de Renault ZOE in het najaar van 2012.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wellicht leuk om te melden is dat Renault de eerste is die serieus 3-fase laden gaat ondersteunen. ( http://www.groen7.nl/nederlander-wil-tesla-overtuigen-van-driefase-lading-voor-de-model-s/ )

De Renault’s kunnen dus véél sneller laden aan de publieke laadpunten dan andere elektrische auto’s op dit moment kunnen.

Alle laadpunten leveren namelijk 3x16A (11kW), echter de auto’s halen daar nu maar 1x16A (3.6) uit, een derde van het beschikbare vermogen uit.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.