Nissans President en CEO Carlos Ghosn heeft de eerste elektrische e-NV200 taxi gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de stad Barcelona.

De Spaanse stad is de eerste ter wereld die deze emissievrije auto gaat inzetten voor taxidiensten. Nissan en Barcelona werken samen aan de verdere ontwikkeling van elektrisch rijden in de stad.

Barcelona gaat als eerste stad ter wereld rijden met de elektrische Nissan e-NV200 taxi. Ook andere grote steden wereldwijd zullen de nieuwe elektrische Nissan inzetten. Nissan produceert de e-NV200 in de fabriek in Zona Franca in Barcelona vanaf het midden van 2014. De fabrikant investeerde 100 miljoen euro in de productiefaciliteit en creëerde zevenhonderd nieuwe banen.

De e-NV200 is de tweede volledige elektrisch aangedreven auto van Nissan. Hij is ontwikkeld op basis van de veelvuldig onderscheiden bestelauto NV200. De nieuwe versie combineert de constructie van de NV200 met de aandrijftechniek van de best verkopende volledig elektrische auto ter wereld, de Nissan LEAF. Het resultaat is een ruime, emissievrije auto.

Taxi- en bezorgdiensten

Nissan en Barcelona hebben een intentieverklaring ondertekend voor de gezamenlijke promotie en inzet van elektrische voertuigen voor taxi- en bezorgdiensten. Ghosn:

We juichen het toe dat Barcelona zich inzet om de Nissan e-NV200 in de taxivloot op te nemen. Het is fantastisch dat de stad waar deze auto wordt gebouwd ook vooroploopt bij de promotie van emissievrij transport. Daar profiteren zowel de inwoners als toeristen van.

Burgemeester Xavier Trias van Barcelona:

Hiermee versterken we onze rol als leidende stad op het gebied van emissievrije taxidiensten en stadsdistributie. We willen het talent, de creativiteit en innovatiekracht van onze stad gebruiken om duurzame ontwikkelingen te versterken. Dat is niet alleen goed voor het welzijn van de inwoners, het biedt ook kans op nieuwe werkgelegenheid.

In november van dit jaar is Barcelona gastheer van het 27e International Electric Vehicle Symposium (EVS27).

1.200 snelladers

In de partnerovereenkomst met de stad zegt Nissan toe een elektrische taxiversie te ontwikkelen en de stad te steunen met de uitrol van oplaadmogelijkheden. Daarom zal Nissan CHADdeMO-snelladers leveren, waarmee de accu van de e-NV200 binnen dertig minuten van nul tot tachtig procent kan worden opgeladen. Deze serie snelladers maakt deel uit van de in totaal 1.200 snelladers die Nissan in Europa zal plaatsen. Uiterlijk maart 2014 moeten de snelladers er allemaal staan.

Nissan en Barcelona zullen ook het gebruik van elektrische auto’s voor stadsdistributie aanmoedigen. Er komen speciale laad- en loslocaties en oplaadfaciliteiten. De stad studeert op de mogelijkheid om zones te creëren die exclusief voor emissievrije auto’s toegankelijk zijn en wil ook ondernemingen steunen bij de inzet van elektrische auto’s door middel van gunstige belastingregels.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.