Honda concept ev
De ontwikkeling is ver gevorderd. Het prototype dat binnenkort wereldkundig wordt gemaakt, komt aardig in de buurt van de uiteindelijke auto.

Een paar jaar terug wist Honda vriend en vijand te verrassen met de Urban EV. Een elektrische auto met een snufje retro. Geen directe kopie van een succesnummer, maar losjes geïnspireerd op de vroegste Civics.

Op de Salon van Genève in maart wordt de Honda Urban EV nogmaals getoond, althans de bijna productieklare versie van die auto. Het ontwerp heeft enige wijzigingen ondergaan. Het koetswerk zal net wat minder scherp van vorm zijn en de wielen zijn naar verwachting een tikje kleiner. Zeker is dat de auto een vijfdeurs wordt. Dat betekent dat er concessies aan het uiterlijk worden gedaan, maar dat het praktisch nut wordt verhoogd. Volgens Honda is het ontwerp clean (vrij van opsmuk zogezegd), eenvoudig en uniek. Een voorproefje is alvast gegeven door Honda, het beeld verklapt dat de auto wat boller is geworden.

Naar details over de aandrijflijn is het nog gissen. De inzetbaarheid staat of valt met de grootte van het accupakket en het is niet onaardig om te weten wat voor vermogen de elektromotor levert. Dan wordt ook duidelijk of dit echt een auto voor de stad is, of dat de ev daarbuiten evenzogoed op zijn plaats is.

De auto moet in 2020 in productie gaan.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gezien de naam Urban EV zou je toch bijna denken dat hij vooral voor de stad bedoelt is.

Er staat ook een variant in Geneve van deze Honda, de Tomo
https://www.gims.swiss/premieres/world-premieres/tomo

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.