Tot nu toe werd het effect van EV’s laden op het elektriciteitsnet voornamelijk gemeten aan de hand van enkele huishoudens. Het Britse project “My Electric Avenue” pakt het weidser aan met clusters van minimaal 10 buren, die hun EV rijden en laden gedurende 18 maanden.

In de eerste zes maanden van het project waren er 2.000 registraties voor het Technische Onderzoek. De ‘winnende’ gemeenschappen komen uit Chiswick, Marlow, Zuid-Gosforth, Zuid-Shields, Wylam, Chineham en Whiteley. Dat zijn zeven clusters van 10 mensen elk, wat betekent dat het doel bereikt is, vier maanden vroeger dan gepland.

Door deze positieve ontwikkeling heeft Ofgem besloten de financiering voor het project eerder vrij te geven. De deelnemende clusters mogen nu sneller uitkijken naar de installatie van oplaadpunten en Esprit technologie, en de levering van hun Nissan LEAFs. Ieder individueel leaset een elektrische LEAF tegen gereduceerd tarief gedurende 18 maanden. Met ‘Esprit’, een nieuwe technologie ontwikkeld door EA Technology, wordt de elektriciteit tijdens het laden van de auto gecontroleerd en geregeld. Dit moet een idee geven hoe de EV-straat van de toekomst eruit zal zien.

Nu het Technische Onderzoek goed onderweg is, start My Electric Avenue met hun Sociale Onderzoeksprogramma. Dit onderzoek moet de informatie verzameld tijdens het Technische Onderzoek aanvullen. Deelnemers kunnen een nieuwe, volledig elektrische Nissan LEAF leasen tegen een speciaal tarief gedurende 24 maanden.

Op weg naar een milieuvriendelijke toekomst, zullen de resultaten van het My Electric Avenue project worden gedeeld met netbeheerders, overheid, de energie-industrie en automotive sector.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.