Eerste blik op elektrische Toyota SUV

Toyota heeft een eerste glimp vrijgegeven van de nieuwe elektrische SUV. Dit kun je verwachten!

Met een heel strak front laat Toyota een eerst beeld te zien van de nieuwe EV. Het is voor het eerst dat Toyota een elektrische SUV gaat presenteren. Een spannend moment dus. De onthulling van de Japanner is op maandag 19 april. Volgende week dus. Toyota omschrijft het als een reis op het gebied van elektrificatie onder de naam Beyond Zero.

De elektrische Toyota SUV is meteen een indicatie van de nieuwe designtaal van het merk. De huidige modellen van het automerk zijn al strak vormgegeven, maar deze nu nog naamloze SUV gaat nog een stapje verder. De koplampen zijn heel dun getekend en het voelt bijna on-Toyota aan.

Deze SUV komt op een nieuw voertuigplatform met de naam e-TNGA te staan. Uiteindelijk zullen er natuurlijk nog meer EV’s volgen op dit kakelverse platform. Het is een modulair platform. Dat betekent dat er verschillende breedte, lengte, hoogte en wielbasis mogelijk is. Dit geeft Toyota veel vrijheid in het ontwerpen van een elektrische auto. De basis voor de aandrijflijn zal wel gelijk zijn. Dat is vaak zo dat de batterijen in de bodem van de EV worden geplaatst voor een optimale gewichtsverdeling. Volgende week maandag kunnen we je alles vertellen over deze elektrische SUV. Stay tuned dus!


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.