Fisker is bekend geworden met de Karma die nu onderhand daadwerkelijk in de verkoop gaat, maar een veelgehoorde klacht was de belachelijk kleine kofferbak. In de Karma is amper ruimte om een fatsoenlijke tas op te bergen. Daar hebben de ontwerpers nu iets op bedacht: een nieuwe carrosserievariant. De Fisker Surf is een Shooting Break die wél voldoende ruimte heeft.

De Surf is onderhuids nauw verwant aan de Karma en beschikt over dezelfde EREV (plug-in hybrid) aandrijflijn. TWee elektromotoren zorgen voor de aandrijving waarme je 80 km volledig elektrisch kunt afleggen. De range extender zorgt daarna voor de nodige stroom waardoor het bereik op 483 km komt te liggen.

De Surf heeft twee rijstanden: ‘Sport’ en ‘Stealth’. In de eerste stand is een koppel van 1.330 Nm voorhanden en gaat de 0-100-sprint in ongeveer zes seconden. De topsnelheid is een begrensde 200 km/u. De Stealth-modus is de zuinige modus. De motoren leveren minder vermogen en de sprint naar 100 km/u duurt twee seconden langer en de Vmax wordt afgeregeld op 153 km/u.

In juli 2012 moet de Surf op de markt komen. Nederlandse prijzen zijn er nog niet, maar in de VS moet de Surf -die bij het Finse Valma gebouwd zal worden- een goede $95.900 kosten. Omgerekend is dat iets meer als 70.000 euro. (mirror)

https://www.youtube.com/watch?v=M4OgCKG5I_A&feature=player_embedded

Foto’s van de Fisker Surf op de Autosalon in Frankfurt staan op Autoblog.nl.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Prachtig ding, maar ben wel benieuwd of ze halverwege 2012 al kunnen leveren…

Gezien de ervaringen met de Karma (uitstel na uitstel na uitstel) kan de uitlevering van de Surf nog wel eens langer duren dan de release van Duke Nukem Forever. Oh wacht, die is er al. Gran Turismo 5 dan? Shit. Nou ja, medio 2012 moet in ieder geval met een korreltje zout genomen worden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.