De toekomstige BMW is op de betreffende spyshots nog hevig gecamoufleerd. Desalniettemin is duidelijk te zien welke wijzigingen er zullen plaatsvinden in de overgang van conceptauto naar productiemodel. In 2014 moet deze auto immers op de markt komen.

De foto’s zijn gepubliceerd door en te bekijken op E90Post. Te zien is dat onder meer de futuristische koplampen plaats zullen maken voor meer conventionele modellen, zoals wel vaker het geval is bij de overgang conceptauto/productieauto. Ook zijn de voorbumper en motorkap minder ‘scherp’ uitgesneden, en lijken de deuren een stuk groter. De zijspiegels zijn van de a-stijl naar de portieren verhuist. De twee vleugels aan de achterzijde zijn wel gebleven. De grote ronde achterlichten zullen niet deel uitmaken van het productiemodel, de originele lichten zitten echter nog verpakt in camouflagemateriaal.

Vóórin de i8 ligt een elektromotor die grotendeels gelijk is aan het exemplaar uit de i3 -de stadsauto van BMW i– behalve dan dat er in deze conceptcar iets minder vermogen uit wordt getrokken. De kleine stadsauto van BMW heeft 170 e-paardenkrachten terwijl de i8 het met 130 stuks moet stellen. Bij de achteras is echter een conventionele verbrandingsmotor in de vorm van een 1.5 driecilinder geplaatst. Die levert nog eens 220 pk en 380 Nm waarmee het gecombineerde piekvermogen op 363 pk uitkomt en de i8 de beschikking heeft over 550 Nm aan koppel.

In 2014 hoopt BMW de i8 op de markt te brengen. Een prijsindicatie is nog niet gegeven.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.