Tesla Model Y na kleurcorrectie
De onthulling is nabij, het hooggeëerde publiek wordt alvast warmgemaakt.

De Tesla Model Y is de suv-variant van de Model 3. Van laatstgenoemde begint de productie nu echt goed te lopen, waar we in Europa inmiddels ook weten te profiteren. De duurste uitvoering wordt momenteel in behoorlijke aantallen geleverd, de goedkoopste komt eraan.

Uiteraard is de eerstvolgende elektrische auto die eraan komt altijd de meest interessante. Tesla heeft namelijk verstand van het bouwen van suv’s – die nog altijd opvallend aerodynamisch zijn en een rijbereik hebben dat dik op orde is. De Model Y is voor een zeer groot deel gebaseerd op de Model 3, maar de auto is ongeveer 10 % groter en daardoor ook wat onzuiniger. Verwacht geen verrassingen voor wat betreft de technische specificaties. Waarschijnlijk krijgt de Model Y eveneens een CCS-aansluiting, zodat voor snelladen moet worden uitgeweken naar nieuwe en omgebouwde Superchargers.

Wat er van het uiterlijk kan worden is niet helemaal duidelijk. Het eerste beeld onthult iets, maar niet veel. Zou de Y tot de 3 staan als de X tot de S? Met andere woorden, wordt het gewoon een Model 3 die hoger op de poten staat? Op 14 maart weten we het, dan wordt de Tesla Model Y officieel onthuld.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.