Heugelijk nieuws, hoewel de eerste exemplaren van deze ev een behoorlijk specifiek gebruiksdoel kennen.

De Aiways U5 is een volledig elektrische suv van Chinese makelij, die net wat verlokkelijker oogt dan de MG ZS EV. De eerste 500 exemplaren die naar Europa worden verscheept zijn gelijk al vergeven. Dit worden namelijk huurauto’s op Corsica, zowel voor bewoners als toeristen.

Iets dat minder willekeurig is dan het lijkt, aangezien op het Franse eiland een vergroeningsprogramma van start gaat. Daarbij past een grootschalige inzet van elektrische auto’s, door de lokale vestiging van Hertz. De van oorsprong Amerikaanse verhuurmaatschappij is in het moederland ter ziele, maar weet de bedrijfsvoering elders voort te zetten. Hoewel de verhuurbranche deze dagen zwaar heeft te leiden onder het weggevallen toerisme. Het is ook zeer de vraag hoe gewild de Corsicaanse huurauto’s aanvankelijk zijn.

Eerder is met de Airways U5 van China naar Europa gereden, gewoon omdat het kan en allicht ook wel om aan te tonen dat de auto deugdelijk in elkaar steekt. Vanzelfsprekend worden de auto’s ditmaal per schip getransporteerd, de eerste exemplaren van de Aiways U5 komen volgende maand aan. Reguliere verkrijgbaarheid zal niet lang op zich laten wachten.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Hoewel de verhuurbranche deze dagen zwaar heeft te leiden onder het weggevallen toerisme. Het is ook zeer de vraag hoe gewild de Corsicaanse huurauto’s aanvankelijk zijn.”

Wel… ik denk dat het een goed plan is om nu te beginnen. Inbreken in een verzadigde markt is moeilijk. Maar: de sector ligt momenteel plat, maw, een soort reboot. Wat kansen kan bieden voor nieuwkomers. Ik zou met plezier een EV kiezen op een vakantiebestemming, zeker op een eiland dat nu niet bepaald groot is. Dus het zou kunnen dat de Aiways sneller marktaandeel innemen dan dat de bestaande verhuurders hun klanten terugkrijgen…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.