Venucia
Klinkt aantrekkelijk.

Renault-Nissan gaat zich ermee bezig houden. Dat zegt Nissan CEO Carlos Ghosn. De alliantie wil een elektrische auto voor China ontwikkelen met een prijskaartje van omgerekend zo’n 7.200 euro. Een uiterst voordelig bedrag voor een emissievrije auto dat we nog niet eerder voorbij hebben zien komen.

Het ultieme doel is om elektrische auto’s te verkopen die niet leunen op subsidies vanuit de overheid. Wereldwijd wordt elektrisch rijden gestimuleerd doordat overheden een duit in het zakje doen. Zo heb je in Nederland lage bijtelling voor elektrische auto’s die zakelijk worden gereden. In de Verenigde Staten krijgt men ook, afhankelijk per staat, enkele duizenden dollars voordeel voor het rijden van een auto zonder uitstoot.

Ghosn wil deze subsidiecultuur doorbreken door een voordelige elektrische auto te ontwikkelen. Op deze manier zijn subsidies niet nodig en kan de massa een emissievrije auto aanschaffen. De alliantie heeft specifiek China uitgekozen om dit voordelige voertuig te ontwikkelen. In het Aziatische land wordt op dit moment een rebadge-versie van de Nissan Leaf verkocht. Het gaat hier om de Venucia e30. Het model is echter te duur voor deze markt, aldus Nissan-Renault. De alliantie komt daarom met dit idee zodat Chinezen toch (relatief voordelig) elektrisch kunnen rijden.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.