Een sportwagentje met de techniek van de Honda e?

De Honda e is een geslaagde auto: mooi ontworpen en niet direct gemiddeld. Als het daarentegen op de specificaties aankomt, dan is het allemaal net wat te gewoontjes, of eigenlijk te bescheiden. Op één fase opladen en een accupakket met een capaciteit van ongeveer 30 kilowattuur is niet direct interessant, een motorvermogen van 113 kW (154 pk) gaat vooral door voor adequaat.

Zorgt een nieuwe, elektrische Honda voor verbetering? Wellicht ook niet direct. Ook deze Honda zal gebruik maken van de techniek van de Honda e. Het is de bedoeling dat de nieuwe ev zijn opwachting maakt nadat de productie van de Honda S660 gestaakt wordt, een compact benzineaangedreven coupeetje met een middenmotor dat doet denken aan de Daihatsu Copen. De nieuwe Honda zal worden gebaseerd op de Honda Sports EV Concept. Een aangenaam op het oog liggende, gedrongen coupé.

Concurrentie lijkt er maar amper te zijn. Premium en compact is een combinatie die in de ev-wereld hoegenaamd niet bestaat. Grote uitzonderingen zijn de BMW i3 en Mini Electric. (Via: electrive.net)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.