Tesla Model 3 op de Nuerburgring
Twee Chinezen in een Tesla Model 3 Performance, op de Nordschleife. Het gaat er aardig ontspannen aan toe in de Tesla, terwijl er toch echt serieus vaart wordt gemaakt.

De beelden bekijkend lijkt het kinderspel. Een Tesla Model 3 over de Nürburgring jagen. Er staat muziek aan, zo nu en dan wordt een opmerking gemaakt en alles en iedereen wordt ingehaald. De snelheden liggen een groot deel van de tijd tussen de 150 en 200 km/u. Het blijft aardig bizar – om dat vaak misbruikte woord te noemen – om te zien hoe rap er tempo kan worden gemaakt met een hoogperformante elektrische auto. Met dank aan het hoge motorvermogen en het onmiddellijk beschikbare koppel uiteraard.

De Tesla Model 3 Performance is goed voor 340 kW (462 pk) en een koppel van 639 Nm. Van nul naar honderd gaat in 3,4 seconden en de topsnelheid ligt op 261 km/u. Dat zijn waarden waar de eerste de beste Duitse premiumsedan niet aan kan tippen. De bestuurders van de Model 3 hebben wijselijk de track mode uitgeschakeld gelaten, het stabiliteitsprogramma houdt de auto dus in toom. Het midden van de auto geplaatste accupakket zorgt sowieso voor een goede gewichtsverdeling en een vertrouwenwekkend rijgedrag. De temperatuur van het accupakket loopt wel op, het lijkt er dus op dat er nog altijd niet constant volle bak kan worden gereden. Iets waar de Tesla Model S ook mee heeft te kampen. Het verbruik komt uit op een gemiddelde van 70 kWh/100 km, toch een keer of vier zoveel als de auto in normale omstandigheden nodig heeft.

Zou iedereen dit kunnen? Of heeft menigeen de neiging zich te vergalopperen en ten onder te gaan aan de eigen overmoed?


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.