Zoe e-Sport Concept
Renault presenteert een elektrisch bommetje op de Salon van Genève.

De Renault Zoe. Het is een prima elektrische auto en bij bestelling van de grote batterij is het realistische rijbereik ongeveer 300 km. Niks mis mee. Maar het kan best wat spectaculairder. Want een elektrische auto hoeft toch niet bescheiden te zijn?

Dat ook een Zoe een wilde inborst kan hebben is duidelijk geworden op de Salon van Genève. Hier laat Renault het publiek kennis maken met de Zoe e-Sport. Deze conceptversie heeft dezelfde kleurstelling als Renaults Formule E-raceauto’s, blauw met gele accenten. Verder is de Zoe e-Sport behoorlijk uitgebouwd, op een manier die we kennen van eerdere loeisnelle, compacte Renaults als de 5 Turbo of Clio V6. De voorzijde is ook behoorlijk verbreed zodat die nu wel wat wegheeft van de voorspoiler van de formuleauto. Het praktisch nut van zo’n brede voorkant kan worden betwist, of dient het toch ergens voor?

Tot zover het uiterlijk. De specificaties nu. Ook technisch is deze Zoe bepaald niet te vergelijken met de eerste de beste die je op de hoek van de straat tegenkomt. Deze heeft achterwielaandrijving. Een carrosserie van carbon zorgt voor gewichtsbesparing (hé, een lichtgewicht bouwprincipe, achterwielaandrijving, het is net een BMW i3). De voorspoiler is er om downforce te genereren (aha). Binnen is er een rolkooi. Het accupakket is zowel lucht- als vloeistofgekoeld.

Twee elektromotoren zorgen voor een systeemvermogen van 340 kW (460 pk) en een koppel van 640 Nm. Dat alles bij een gewicht van 1400 kg. Sprinten van 0-100 km/u gaat in 3,2 s. De topsnelheid van 210 km/u wordt in minder dan tien seconden bereikt. De Zoe e-Sport is voorzien van twee batterijen, één per motor, met een totale capaciteit van 40 kWh. Er zijn vier verschillende rijmodi, zodat gekozen kan worden voor maximale prestaties of maximaal rijbereik.

Leuk dus. Helaas is het een concept. Zou er ooit nog zoiets komen als een Zoe RS?


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waarom Waarom .. Waarom dit niet gewoon als bodykit op de Zoe aanbieden.. dan wil je misschien als man er ook in gezien worden 😛

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.