Porsche Taycan aan het laden op het circuit van Nardo
Weer eens een nieuwtje over de Porsche Taycan. Maar eerlijk is eerlijk, er is een lovenswaardige afstand afgelegd in een etmaal.

Een recordpoging was het niet, wel kan er worden gesproken van een proeve van bekwaamheid. Een eerdere stelling van Porsche is dat het niet zozeer draait om het rijbereik of het gemiddelde verbruik, als wel om de afstand die er per etmaal kan worden gereden. De daad is bij het woord gevoegd. Een Porsche Taycan is in volle vaart over het circuit van Nardò gejaagd, met daarbij ook de nodige, obligate snellaadstops.

Dat heeft niettemin geresulteerd in een totaal afgelegde afstand van 3.425 kilometer. De rijsnelheid lag tussen de 195 en 215 km/u, rekening houdend met het opladen komt de gemiddelde snelheid uit op 143 km/u. Op de kombaan liepen de temperaturen op tot 42 graden Celsius, de uiterste asfalttemperatuur bedroeg zelfs 54 graden Celsius.

De Porsche Taycan lijkt dus geenszins te lijden onder hittestress en dat geldt niet bepaald voor de grote concurrent. Verder is snelladen tot 350 kW mogelijk. Daarvoor kan de Porsche-rijder stilhouden bij de ultra-snelladers van Ionity, die op 133 locaties in Europa zijn te vinden.

Op 4 september beleeft de Porsche Taycan zijn wereldpremière.

Beeld: Porsche Taycan aan het laden op het circuit van Nardò


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.