Bier is de brandstof voor een echte vent, dus is het niet meer dan logisch dat ook de auto voordeel haalt bij deze drank.

In de Bear Republic Brewing Company in het Californische Cloverdale wordt afval van de brouwerij omgezet tot biogas dat gebruikt kan worden om schone, hernieuwbare elektriciteit op te wekken. Dit EcoVolt-systeem is een voortvloeisel van een MIT project in 2006 om een nieuwe klasse elektriciteit genererende microben te commercialiseren. Bear Republic is de eerste brouwerij die aan de pilot meedoet.

Door over te stappen op EcoVolt in plaats van de standaard reiniging van afvalwater kan de brouwerij een jaarlijkse return on investment van 25 procent verwachten. Het systeem voorziet dan ook in de helft van de energiebehoeften door warmte en elektriciteit terug te winnen. Daarnaast wordt er genoeg water gerecycled om 10 procent van het waterverbruik te vervangen.

Het systeem werkt via electromethanogenesis, waarbij bacteriƫn tijdens het eten elektronen produceren. Dit vindt plaats in een bio-elektrogemische reactor. De elektronen worden door een circuit geleid om methaangas te genereren.

Hoewel dit methaangas redelijk zuiver is, moet het nog wel gemengd worden met aardgas om een motor te laten draaien. Het biogas kan uiteraard ook gebruikt worden om elektriciteit op te wekken, een schone manier om de EV op te laden.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.