De Model S van Tesla heeft de deur opengezet naar een scala nieuwe, elektrisch aangedreven modellen. Het platform waarop de elektrosedan is gebaseerd zal namelijk dienst kunnen doen als basis van voor meerdere carrosserievarianten. De SUV-achtige Model X komt bijvoorbeeld op de zelfde ‘bouwstenen’ te staan, maar ook de toekomstige 3 Serie-concurrent zal de techniek delen. Maar wat te denken van een pickup?

Onlangs deed hoofddesigner Franz von Holzhausen uit de doeken wat de plannen zijn voor een aantal toekomstige Tesla-modellen, en daar zat een variant bij die men niet direct bij het Californische automerk zou verwachten: de ontzettend Amerikaanse pickup. Volgens Van Holzhausen is elektrotechniek echter ideaal voor een dergelijke carrosserievariant. “There are lots of ways in which we can exploit the platform. There will be a time and place for us to develop something around a pick-up. That’s a market for which the torque of an electric motor would be ideally suited.”

Theophilus Chin loopt alvast op de zaken vooruit en presenteert deze impressies van een pickup met Tesla-genen. Nu is het de vraag of Tesla een verdienmodel in deze niet mondiaal te verspreiden EV ziet.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

zoiets is leuk voor erbij. Een tweede auto om het elektrisch rijden uit te proberen. Juist dan kan zo’n ‘raar’ product trendsetter zijn. In plaats van een cabrio ernaast zoiets?

@Crosscabouter: Is niet bedoeld voor Europa. Wel voor de US waar de pickup populair is (en waarschijnlijk voor gelijkaardige markten zoals Australia).

hop tesla, niches vullen als BMW.
dus stations, 4 peroons coupé’s pick-ups, SUV’s etc.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.