Het in Rosmalen gevestigde Ecars Europe heeft twee nieuwe modellen in het assortiment van elektrische auto’s opgenomen. Binnenkort zijn zowel de elektrische 500 als de elektrische Ka er te verkrijgen. Deze auto’s worden tot EV omgebouwd bij het Zweedse JoTech Design, die deels verantwoordelijk waren voor de elektrische Volvo C30, en komen dus niet standaard met een e-motor uit de fabriek rollen.

Deze twee modellen kennen een topsnelheid van ongeveer 120 km/u en halen maximaal 120 km op één acculading. De auto’s zouden ondanks de toevoeging van een zwaar accupakket niet boven de 1.100 kg uitkomen. De prijzen zijn wel aan de forse kant: die beginnen bij 38.000 euro. het is overigens geen verrassing dat zowel de Fiat 500 als de Ford Ka worden omgebouwd: deze auto’s delen namelijk hun onderstel.

In de crashtests haalden beiden modellen vijf EuroNCAP-sterren en zijn ze bij de RDW aangeboden voor de Europese typekeuring. “omdat we weten dat de RDW de strengste eisen hanteert van alle keuringsinstanties in Europa” aldus Ben van de Geer van ECar Sweden tegenover Automobiel Management. In de nabije toekomst wil Ecars Europe ook de Fiat Fiorino en Fiat Ducato als e-variant gaan aanbieden.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.