Een autonoom voertuig, gevoed door zonne-energie.

De tijd van taltijke tests met autonome, openbare vervoersvormen lijkt achter de rug te zijn. We vernemen nog maar weinig van zelfrijdende, piepkleine personenbusjes.

Toch blijken EasyMile en Sono de samenwerking te hebben gezocht. EasyMile levert een zelfrijdend busje, waarin maximaal 15 passagiers plaats kunnen nemen. Het gaat om niveau vier van autonomie, wat betekent dat in een afgebakend gebied geen toezicht nodig is en inzet van een chauffeur geheel achterwege kan blijven. In het gunstigste scenario is de EasyMile EZ10 is gedurende zestien uur inzetbaar zonder tussentijds opladen.

Daar kan wat tijd bij worden gesmokkeld, dankzij Sono. De nieuwbakken autofabrikant met de Sion als enige model, wil zijn zonnecellen en bijbehorende techniek ook aan andere partijen leveren. Daaronder dus EasyMile, om de EasyMile EZ10 met behulp van zonne-energie te laten rijden.

Vanzelfsprekend geldt zonne-energie niet als vervanger van de energie van het stroomnet, de vertrouwde laadstekker kan dus niet in de spreekwoordelijke wilgen worden gehangen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.