Easy Ride Nissan Leaf
Voorlopig alleen in Japan.

Nissan is één van de vele merken waarvan de ontwikkelingsafdeling momenteel druk doende is met autonoom rijden. De nieuwe Nissan Leaf is in enige mate autonoom, hoewel dat erop neerkomt dat de auto een behoorlijk geavanceerde cruise control heeft. Het kan dus zelfstandiger. Dat blijkt, want Nissan komt met een robo-taxidienst. Hiervoor wordt samengewerkt met DeNa (spreekt uit DNA), een Japans bedrijf dat onder meer bezig is met kunstmatige intelligentie.

Al jarenlang – voorbeeld EEN, TWEE – is Nissan bezig met een zelfrijdende versie van de Nissan Leaf. Een auto waarin veel ontwikkelingstijd is gestoken en die vooral laat zien waartoe het merk in staat is. Een nuttige toepassing ontbrak tot op heden. Maar dat verandert. Nissan komt namelijk met taxidienst Easy Ride, waarbij Nissan Leafs van het vorige type worden ingezet.

De naam onthult het al, dit is een dienst die in het teken staat van ultiem gemak. Er moet moeiteloos naar de bestemming gereisd kunnen worden, waarbij een app wordt gebruikt voor het selecteren van een auto, het kiezen van de bestemming en het afrekenen. Een proef gaat van start in Minatomirai, wat deel uitmaakt van Yokohama (Japan). Het is de bedoeling dat Easy Ride bestemmingen gaat aanraden en naar wens een toeristische route uitzoekt. Er zijn plannen om meerdere talen te gaan ondersteunen. De bediening kan worden gedaan met een afstandsbediening. Geen onaardig concept, losjes zappen om te komen waar je wil zijn. Voor Nissan geldt dit als aanvulling op andere vormen van (openbaar) vervoer.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.